200 g bílá pohanka, nebo pohanková mouka
6-8 (podle velikosti) přezrálých banánů - do hněda,
3 lžičky skořice (nejlepší a PRAVOU skořici cejlonskou má bewit - můžete koupit tady)
50 g brusinek nebo rozinek
120 g medjool datlí ( kupujeme od vitalvibe- můžete využít slevový kód 7% : ritualyomlazeni )
100 - 150 g rostliného mléka - mandlové, sojové, nebo Harvest moon - kešu s ryží
vanilkový extrakt - zkuste od gřešík
Rozemelte si pohanku a nebo vložte do mixéru pohankovou mouku, nasypte tam skořici, brusinky, rozmíchejte, aby se skořice zapravila do směsi. Pak přidejte banány, mléko - odzkoušejte si konzistenci, když dáte méně budete mít chlebík hutný a pevný, dá se přidat i kypřicí prášek - nám se ale neosvědčil, protože se vždy nafoukl a vyfoukl a zůstala v něm díra uprostřed. Podle chuti můžete přidat 2 lžičky vanilkového extraktu a celé to rozmixujte do hladka. Těsto by mělo mít krémovou konzistenci a tak trochu téct jako med. Podle potřeby přidejte rostlinné mléko a rozmixujte. Přelijte do formy - my používáme silikonovou , v této formě zasypte datlemi rozsekanými na kousky, můžete dát i hrst kešu a nebo posekat 2 čtverečky kvalitní čokolády. Zamíchejte vše do směsi ve formě a dejte péct na 180 stupňů na 60 minut. Ke konci pečení kontrolujte, jestli se vám náhodou nepřipaluje, ale neměl by :)